Hoe werkt de Facebook Algoritme? 

Hoe steekt deze nu precies in elkaar? Of ja, toch grotendeels, want exact gaan we het nooit weten vrees ik.

We weten gelukkig wel een beetje hoe we die naar onze eigen hand kunnen zetten. Maar het blijft een kwestie van trial-and-error.

De focus van Facebook ligt zoals altijd op betekenisvolle content. Dus probeer als bedrijf ook erg menselijk en persoonlijk over te komen in je content.

Hou in je achterhoofd dat wanneer je content post deze moet zorgen voor (positieve) interactie. Zodat je leuke gesprekken kunt starten.
Want daar draait Social Media nu toch wel om. Niet?

Zoals altijd kun je ook geen content posten zonder na te gaan of deze het goed doet, of niet, wat kan er beter? vermijdt je het best bepaalde content in de toekomst? Of plaats je er net meer van?

Gelukkig heeft Facebook hiervoor Facebook-insights en kun je best heel wat informatie verzamelen over je geplaatste content in de gedetailleerde statistieken.

Post je via een externe berichtenplanner zoals Buffer, Later of andere? Dan kun je ook binnen dat platform je analyse doen over je content. Al kan het gebeuren dat dit in een betalend plan verwerkt zit.


Dus het is best gemakkelijk om goedwerkende content eruit te filteren. En het is dan ook aangeraden (niet teveel natuurlijk) om die content te promoten.
Want die halen al heel wat organische interactie binnen.

Dus als je deze nog eens een boost geeft…kun je wel eens een sneeuwbaleffect verwachten. 🤗

Hou er rekening mee dat het berichten promoten toch wat duurder is dan een advertentie maken. 

Dus de conclusie over de Facbook Algoritme is:

Er valt hierover nog heel wat te ontdekken, maar als je al zorgt voor relevante gespreksstof, waar je doelgroep gretig op interacteert, zorgt dit voor organisch sterk presterende content. Die als je deze kort even boost een sneeuwbaleffect kan geven voor jouw content, en dus meer traffic genereert naar jouw profielen. 

En dat is wat we graag willen. 😊

Mij kun je alvast vinden op de Facebook-pagina SoMe Webcare. Ik zie je daar! 😊

Meer blogs lezen? Klik dan hier.

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial